منِ دیوونه رو مجنون کردی
دلمو تو عشق تو گم کردم
وقتی موهاتو پریشون کردی
این روزها دارم عادت میکنم به این حلقه که بر انگشت چهارمم جا خوش کرده است برای منی که سی و چهار سال هیچ انگشتر و یا آویزی استفاده نکردم غریب است.
این روزها واژه های جدیدی در زندگی ام جا خوش کرده اند او را با واژه های جدید صدا می زنم.
این روزها نام جدیدی بر صفحات شناسنامه ام جا خوش کرده است
این روزها، این شبها در دلم نامی ماندگار شده است
این روزها، این شبها چیزهای خوبی بر دستم، بر دلم و بر زندگی ام جا خوش کرده اند.
اما فیلترینگ به مانند آنچه در ابتدا گفته می شد پیش نرفت خیلی زود سایتهای سیاسی یا خبری مانند بی بی سی، گویا،صدای آمریکا و ... فیلتر شدند و آن زمان بود که دیگر کاربران،آشنایان یا دوستان در بیان درخواست خود برای فیلترشکن صدای خود را کم نمیکردند یا خجل زده نبودند. اما بازهم اینگونه درخواستها به کسانی که یا به دنبال مشاهده برخی سایتهای غیراخلاقی هستند یا علاقمندان به مطالعه سایتهای خبری خارج از کشور بودند محدود بود. اما روند فیلترینگ تا این حد نیز محدود نشد و با فیلتر شدن اورکات و برخی سایتهای دیگر کم کم وارد حوزه سایتهای پربازدید و با عمومی تر شد و اینچنین شد که استفاده از سایتها و بخصوص نرم افزارهای فیلترشکن بین اکثر کاربران رایج شد و کمتر کاربرانی با اسم این نرم افزارها آشنا نبود و متاسفانه این روند همچنان ادامه داشت و با فیلتر شدن سایتهای معروف مانند فیس بوک و حتی بلاگر و وردپرس و... دیگر استفاده از ابزارهای مختلف عبور از سد فیلتر نه یک ابزار جانبی بلکه به عنوان ابزار همیشگی مورد استفاده کاربر ایرانی است.
کاربر ایرانی اکنون این ذهنیت را دارد که از حق استفاده از مهمترین و پربازدیدترین سایتهای دنیا محروم شده است ، برای او شاید مسدود شدن سایتهای غیراخلاقی توجیه پذیر باشد یا شاید بتواند با مسدود بودن سایتهای خبری که احتمالا بر خلاف منافع دولت یا حکومت محتوا منتشر می کند کنار بیاید اما محروم بودن از استفاده از سایتهای عمومی و سرویسهای جدید در اینترنت چیزی نیست که آنرا پذیرفته باشد و قطعا استفاده گسترده از ابزارهای مختلف عبور از فیلتر حتی توسط افراد مذهبی یا طرفداران سرسخت حکومت نشان از این مسئله دارد.
این مطلب در حالی نوشته می شود که گوگل در ایران غیرقابل دسترس شده است و براستی کدام کاربر ایرانی میتواند این منطق را بپذیرد که استفاده از گوگل مضر است و بایستی محدود شود؟
در بیشتر مصاحبه هایی که اخیرا داشته ام در مورد رکود وبلاگ نویسی در ایران از من سوال شده و البته پاسخ من این بوده است که حداقل و براساس آمار چنین رکودی وجود ندارد. به نظرم رسید که آماری از فعالیت وبلاگ نویسها در سرویس تحت مدیریتم تهیه و البته با کمی محافظه کاری منتشر کنم. آنچه می بینید گرافی است از تعداد مطالب منتشر شده توسط وبلاگهای زیرمجموعه بلاگفا چندماه پس از شروع فعالیت سایت تا ماه گذشته (ژانویه ۲۰۰۵ تا آگوست ۲۰۱۲) و البته پستهای ثابت و زمان بندی شده برای انتشار در آینده از این گزارش حذف شده است. همچنین این آمار براساس تعداد دقیق مطالب منتشر شده نیست چرا که ممکن است در یک دوره خاص بخصوص در سالهای اول فعالیت تعداد مطالب بیشتری منتشر شده باشد اما به مرور زمان این وبلاگها غیرفعال و حذف شده باشند و همچنین در مواردی وبلاگهای اسپم که تعداد زیادی مطلب نیز منتشر کرده بودند حذف شده که آمار پستهای آنها نیز در این گزارش محاسبه نشده است. در واقع آنچه مبنای این گراف است تعداد مطالبی است که از وبلاگهای حال حاضر و فعال در هر دوره زمانی ثبت شده است.(گراف براساس تعداد مطالب موجود وبلاگها در هر سال و ماه است)
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتم با کمی محافظه کاری عدد پستهای منتشر شده از گراف حذف شده است چرا که این مطلب به سرعت و بصورت غیررسمی است و البته بعید نیست در آینده با آمار دقیق این محتوا منتشر شود اما به این مسئله اشاره میکنم که آمارهای ماههای آخر همه میلیونی هستند و از کل پستهای یک سال اول فعالیت سایت بیشتر هستند.
در گراف فوق مشخص است که سیر مطالب منتشر شده در وبلاگها حتی در ماههای اخیر نیز روند صعودی داشته است.همچنین این گراف ممکن است درآینده با حذف وبلاگهای غیرفعال و یا اسپم کمی تغییر کند اما مطمئنا تغییر قابل توجهی نخواهد بود چرا که سیاست حذف وبلاگهای غیرفعال و اسپم همواره در طول سالیان فعالیت سایت اجرا شده است.
بی تردید فعالیت کمی وبلاگها نسبتا به گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته است. اما با توجه به گروه های سنی جدیدی که به وبلاگ نویسی توجه نشان میدهند شاید محتوای کلی تولید شده از آنچه ما در سالهای اول وبلاگ نویسی شاهد بودیم متفاوت بوده و یا با انتظارات ما همخوان نباشد.