چند روز پیش دعوت نامه این همایش به دست من رسید (به ایمیلی که به دبیرخانه کمیته تعیین مصادیق اعلام کرده بودم) و جالب این در این دعوت نامه خواسته شده بود که همایش مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی ایران شرکت کنید و از من و مدیران دیگر سایتها نیز خواسته شده بود که بنر مربوط به این همایش را هم به عنوان حمایت در سایت خود قرار دهیم و اما نکته جالب آنکه نام مدیر عامل این مجمع نیز در نامه آمده بود که آقای مهدی صرامی است. آقای صرامی مدیر سابق مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد (تا همین چند ماه پیش) و نماینده وزارت ارشاد در کمیته فیلترینگ بودند. جالب بود که چنین مجمعی هنوز شکل رسمی نیافته و هنوز اولین همایش خود را برگزار نکرده و در واقع عضوی از فعالان فضای مجازی نگرفته مدیرعامل هم دارد. م برای برخی از همکاران اس ام اسی هم برای دعوت به این همایش آمده که از همان شماره ای بود که دعوت نامه برای هم اندیشی رسانه های کاربر نیز از آن ارسال شده بود. در واقع مشخص شد که آن جلسه هم اندیشی و همایش آتی توسط چند نفر خارج از نظر دولت و حکومت شکل گرفته است و البته از اطلاعات سایت ساماندهی (که به نوعی مدیران سایتها را مجبور به ثبت اطلاعات خود در این سایت کرده اندو حداقل انتظار آن است که اطلاعات آن محفوظ باشد) برای ارسال اس ام اس و ایمیل برای مصارف شخصی استفاده شده است و البته در آن جلسه هم اندیشی هیچ صحبتی از این مجمع نشده بود. سایت این مجمع نیز توسط آقای مومن نسبت ثبت شده بود حال جالب اینجاست که پس از انتشار خبر این همایش وزارت ارشاد در اطلاعیه ای این مجمع را فاقد وجاهت قانونی دانسته و اشاره داشته این مجمع هیچ ارتباطی با مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد ندارد. همچنین مشخص است که این مجمع هنوز در روزنامه رسمی کشور نیز ثبت نشده است.
به نظر می رسد هنوز شورای عالی فضای مجازی شکل رسمی پیدا نکرده برخی برای آن کیسه دوخته اند و البته در این راه از هویت به دست آمده به دلیل تصدی در مقامهای دولتی و اطلاعاتی که کاربران در اختیار یک نهاد دولتی قرار داده اند برای پیشبرد هدف خود استفاده میکنند.
در بیشتر مصاحبه هایی که اخیرا داشته ام در مورد رکود وبلاگ نویسی در ایران از من سوال شده و البته پاسخ من این بوده است که حداقل و براساس آمار چنین رکودی وجود ندارد. به نظرم رسید که آماری از فعالیت وبلاگ نویسها در سرویس تحت مدیریتم تهیه و البته با کمی محافظه کاری منتشر کنم. آنچه می بینید گرافی است از تعداد مطالب منتشر شده توسط وبلاگهای زیرمجموعه بلاگفا چندماه پس از شروع فعالیت سایت تا ماه گذشته (ژانویه ۲۰۰۵ تا آگوست ۲۰۱۲) و البته پستهای ثابت و زمان بندی شده برای انتشار در آینده از این گزارش حذف شده است. همچنین این آمار براساس تعداد دقیق مطالب منتشر شده نیست چرا که ممکن است در یک دوره خاص بخصوص در سالهای اول فعالیت تعداد مطالب بیشتری منتشر شده باشد اما به مرور زمان این وبلاگها غیرفعال و حذف شده باشند و همچنین در مواردی وبلاگهای اسپم که تعداد زیادی مطلب نیز منتشر کرده بودند حذف شده که آمار پستهای آنها نیز در این گزارش محاسبه نشده است. در واقع آنچه مبنای این گراف است تعداد مطالبی است که از وبلاگهای حال حاضر و فعال در هر دوره زمانی ثبت شده است.(گراف براساس تعداد مطالب موجود وبلاگها در هر سال و ماه است)
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره داشتم با کمی محافظه کاری عدد پستهای منتشر شده از گراف حذف شده است چرا که این مطلب به سرعت و بصورت غیررسمی است و البته بعید نیست در آینده با آمار دقیق این محتوا منتشر شود اما به این مسئله اشاره میکنم که آمارهای ماههای آخر همه میلیونی هستند و از کل پستهای یک سال اول فعالیت سایت بیشتر هستند.
در گراف فوق مشخص است که سیر مطالب منتشر شده در وبلاگها حتی در ماههای اخیر نیز روند صعودی داشته است.همچنین این گراف ممکن است درآینده با حذف وبلاگهای غیرفعال و یا اسپم کمی تغییر کند اما مطمئنا تغییر قابل توجهی نخواهد بود چرا که سیاست حذف وبلاگهای غیرفعال و اسپم همواره در طول سالیان فعالیت سایت اجرا شده است.
بی تردید فعالیت کمی وبلاگها نسبتا به گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته است. اما با توجه به گروه های سنی جدیدی که به وبلاگ نویسی توجه نشان میدهند شاید محتوای کلی تولید شده از آنچه ما در سالهای اول وبلاگ نویسی شاهد بودیم متفاوت بوده و یا با انتظارات ما همخوان نباشد.
صفحه قبل 1 صفحه بعد